grrrrrranice

Uvijek sam prelijen da naslikam nebo i da zvijezde spojim po svom nahođenju, pa da sam imenujem sazviježđa kako ja želim. Često sam preumoran da uzmem kartu Evrope i obrišem sve granice, pa da ucrtam svoje. I to karte Evrope iz godine: 1991,1945,1918,1847,1659,1424,1390,917,846,701, 23….pa da nestanu  Velike Njemačke, Britanije, Austro Ugarske, Prusije, Kraljevine ove i one, uključujući i Rimsko carstvo. Naravno i Schengen bi nestao, zauvijek. Isto sam tako super lijen da izbrišem linije navodnih „meridijana“ i da ostavim samo „aku-točke“, pa da te točke pospojim baš kako bi mi bio gušt, pa da me navode u knjigama kao autora nove, revolucionarne karte energetskih prolaza, prilaza, staza i štatijavišetoznam. A kad mi i to dojadi, da jednostavno promijenim smještaj tih magičnih tsubo-a, jer, kao što je stari, dobri Ryokyo rekao- oni nemaju fiksnu lokaciju. Nemaju, ni u prostoru; a ja bi dodao ni u vremenu. Naime, svi smo mi ovdje poput kvarljive robe i imamo vrijeme trajanja ( best before…). A pošto smo svi takvi, onda nam je džaba cijela ta silna preciznost kad su meridijani u pitanju.

Tako da, sve mi se čini, navedeni primjeri su stvar arbitraže, kao u slučaju Piranskog zaljeva. Granice malo prolaze ovuda, pa koju godinu poslije onuda. Meridijani po Masunagi idu ovuda, a po Ryokyu onuda. Sen linije idu po Asokanandi jednim putem, a po dečkima iz Bangkoka ovim drugim, odnosno idu malo ovuda-malo onuda ako gledamo kartu iz Kine koja je otkrivena jednom davno, tako davno da bi najradije zaspao prisjećajući se toga.

Granice-linije, dakle, u biti, ne postoje; postoje ograničenja u glavama, koja onda vide granice. Ako ne vjerujete, sjednite u meditaciju i stavite dlanove jedan u drugi i već nakon 10ak minuta nećete znati gdje počinje jedan, a gdje završava drugi dlan. Ili položite dlan na leđa, trbuh, bedro frenda i nakon nekog vremena, isto tako, nećete moći osjetiti gdje završavate vi, a počinje on.

A tko sve ovo zapisuje, jel neko trajno JA? Možda ovaj isti Davor misli drugačije o prethodno navedenom? Ovaj Davor koji ne zna samog sebe, ali o kome imaju točno definiran stav mnogi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.