ZA TEBE

Nakon što provedeš određeno vrijeme prakticirajući određenu vještinu, trebaš se upitati što je ona za tebe. Trebaš pustiti sa strane filozofsko nadmudrivanje o tome što je ona po sebi, za sebe, u svojoj biti itd. Tako ćeš otpustiti ona opća mjesta, one sveprisutne definicije tipa:“ Joga za lijene“ (thai masaža) ; „Akupunktura bez igala“ (shiatsu) i slično. Također i sve one gluposti što se godinama prepisuju sa jednog letka na drugi, ili u onim totalno sjebanim časopisima koji srozavaju inteligenciju žena (uglavnom). Trebaš otpustiti i sve zamke koje je (ne)svjesno postavila tvoja škola, svako prianjanje uz učitelja ili neki autoritet.

Nakon toga treba napraviti top listu floskula koje zaprječuju jasno viđenje, odnosno fraza koje se univerzalno primjenjuju, a posebno kada nemamo pojma što je posrijedi:

  • Blokirana energija u energetskom kanalu
  • „Čišćenje“ klijenta
  • Čakre, doše, holizam….

 

Moraš otići iza i ispred tih fraza, moraš ih preispitati iz različitih perspektiva. Moraš proći periode sumnje. Zatim zapiši nekoliko svjedočanstava o tvojoj umješnosti, tvoja najbolja postignuća. Razmisli o njima, ali se ne hvataj za njih; ona neka posluže kao putokaz i podsjetnik u teškim situacijama.

Na taj način, kroz vrijeme ćeš doći do zaključka „što je to ( thai, shiatsu, joga…) ZA tebe“. Začuditi ćeš se kako se najčešće ono što možeš reći može sažeti u svega par riječi. Ili samo u jednoj. Na primjer JEDNOSTAVNOST….ili ……???

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.