MASER SAM, SMIJEM LI SE RAZBOLITI

 

 

 

Ne zna se točno kada su „holistički“ djelatnici i svi oni koji se svrstavaju pod „alternativne i komplementarne“ radnike povjerovali u mit o vječnoj mladosti i time o apsolutnoj nemogućnosti da se oni sami razbole. Ili su, zarobljeni konceptima o energiji, holizmu…. te uslijed očekivanja svojih korisnika povjerovali da im je krajnje zabranjeno da se razbole. Posljedica je to priča koje pričaju reklamirajući svoju praksu, a koja se poput dvosjeklog mača ponekad sruči na njihov vrat. Nekad je razlog idealiziranje masera/terapeuta od strane korisnika, a nekad je taj isti maser, terapeut problem jer je povjerovao da je postao Avalokitešvara.

Priču znate svi, možda ju i dalje pričate…ili ste ju prije pričali, a ide otprilike ovako:“ Sve je energija, postoje blokade, aktivnim sudjelovanjem i uz moju stručnu pomoć možemo ih ukloniti, pa onda malo zdrave hrane, malo yoge, malo vitamina i minerala…“  Onda se desi da naglo zahladi i horde šmrkavih klijenata počne dolaziti svojim zdravstvenim Guruima na masažu, healing, terapiju, yogu, biorezonancu, shiatsu, rekonekciju, đumbiranje……pa onda, po zakonitosti velikih brojeva, izloženi Guru i sam počne šmrkati, pa ako to malo zanemari uslijed uvjerenja u dogmu o neprobojnosti aure oko sebe, početno šmrkanje preraste u nešto ozbiljnije. Našem Guruu narušen je free flow i neki dosadni virusi ili bakterije ili Zi organizmi ili već neki patogeni nitkovi kompromitirali su zdravlje. On je bolestan.

Bolestan Guru tada je zaposjednut mješavinom osjećaja; a iz tog miksa lako je izdvojiti slijedeće emocije:

  • Nelagodu što se to, eto, baš njemu dogodilo
  • Strah od osude pacijenata, strah od toga da su se oni razočarali u njemu
  • Ljutnja što je bolestan baš sada kada je biznis krenuo
  • Nedoumicu da li da, pri otkazivanju svojih usluga, navede pravi razlog

I još mnogo toga…..

Ne komplicirajte si život. Mi imamo pravo razboliti se, odmoriti se…. Ono jedino na što nemamo pravo je da bolesni i šmrkavi radimo sa/na klijentima dovodeći ih, takvi, u potencijalnu opasnost da se i oni zaraze. Isto tako, prosječno normalan klijent znati će cijeniti vašu iskrenost i NEĆE otići drugom Guruu, već će čekati Vas. Isto sve vrijedi i kod osjećaja premorenosti i iscrpljenosti…ukoliko ste preumorni i znate da vaša masaža/terapija/votever može biti puno bolja neki drugi dan, nazovite klijenta i ponudite zamjenski termin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.